GEPATAR Infodag

U bent hier

Beëindigd

Website

Organisation: Royal Military Academy

Context

Het GEPATAR-project (GEotechnical and Patrimonial Archives Toolbox for ARchitectural conservation in Belgium), gefinancierd in het kader van het BRAIN-be onderzoeksprogramma van de federale overheid, heeft als doel een online, interactieve toolbox te creëren die de gebruiker informeert over het risico op schade aan bouwkundig erfgoed door differentiële grondbewegingen.

De differentiële grondbewegingen worden berekend met data uit geavanceerde, satelliet-gebaseerde radartechnologie. In het GEPATAR project werd een softwarearchitectuur ontwikkeld die deze data integreert met federale en regionale archieven met historische, bouwkundige en omgevingsdata, teneinde een aandachtniveau voor mogelijke zettingsschade aan bouwkundig erfgoed te bepalen. De toolbox heeft een gebruiksvriendelijke interface in drie talen (Nederlands, Frans en Engels). 

GEPATAR is een online toolbox gericht op stakeholders in erfgoedzorg, conservatie en restauratie. De toolbox is interessant voor architecten, ingenieurs, onderzoekers, beheerders en beleidsmakers op federaal, regionaal en locaal niveau.

Op donderdag 12 september 2019 wordt de GEPATAR toolbox tijdens een infodag voorgesteld aan alle stakeholders in erfgoedzorg, conservatie en restauratie tijdens een infodag aan de Koninklijke Militaire School

Inschrijving

Deelnemen is gratis maar inschrijven is verplicht. 

Deadline voor inschrijvingen: 29 augustus 2019

Locatie