Data Science Service Engineer

Past

Website

Organisation: VITO Remote Sensing

VITO wil als Vlaams, internationaal erkend onderzoekscentrum de transitie naar een duurzame wereld versnellen. De Remote Sensing unit van VITO ontwikkelt en opereert innovatieve aardobservatiesystemen die helpen om grip te krijgen op de grote maatschappelijke en economische uitdagingen waar onze planeet voor staat. Van satellieten tot drones, van ver in de ruimte tot op Aarde: door te werken bij Remote Sensing zorg jij ervoor dat jij grensverleggend werk verricht.

Om VITO's team te versterken zijn ze op zoek naar een Data Science Service Engineer. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team dat werkt in een snelle, uitdagende internationale omgeving met als doel de verschillende aspecten van de Europese Green Deal te ondersteunen. Centraal staat het Copernicus-programma, de ogen van Europa op aarde: een constellatie van meerdere aardobservatiesatellieten ten dienste van een breed publiek van beleidsmakers, de industrie, de publieke sector en universiteiten. Je wordt een belangrijk onderdeel van de wereldwijde gebruikersgemeenschap en de dagelijkse activiteiten daarvan. Jouw bijdragen zullen de gebruikers in staat stellen onze veranderende planeet te begrijpen op verschillende gebieden zoals klimaat en voedselzekerheid. 

Een greep uit jouw takenpakket:

  • Je bent hét aanspreekpunt voor gebruikers en partners wereldwijd en je lost technische problemen op
  • Je werkt mee aan de ontwikkeling en implementatie van een Service Desk tool
  • Je schrijft pro-actief nieuwsberichten en documentatie over de supply chain status
  • Je biedt ondersteuning bij het opzetten van het documentatiecentrum, samenvoegen en bijwerken van bestaande informatie van verschillende internationale projectpartners
  • Je bouwt sterke relaties op binnen VITO en met consortiumleden om te kunnen voldoen aan/uitgaan van de prestatie-indicatoren die zijn vastgesteld om de kwaliteit en de algemene gebruikerservaring te bevorderen

Tijdens een opleidingsperiode krijg je de mogelijkheid om een grondig inzicht te verwerven in de workflows, API’s, partners en toepassingen van onze beheerde platformen.