Open Source Software Engineer

Past

Website

Organisation: VITO Remote Sensing

Als software engineer werk je aan projecten die zich situeren in een context van Belgische ruimtevaartprogramma's, het Europees Ruimteagentschap en de Europese Commissie. Je bent de drijvende kracht in een ecosysteem van aardobservatie en big data platformen. Het openEO platform dat je ontwikkelt ondersteunt wereldwijd R&D in grote uitdagingen zoals klimaatverandering. Je werkt binnen een scrum team van solution architects, software developers en operation engineers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de ontwikkeling, testautomatisering en het onderhoud van het openEO satelliet dataverwerkingssysteem. Je past de interne visie en roadmap toe op big data en processing platformen.

Je maakt onderdeel uit van een getalenteerd, toegewijd team dat werkt in een snelle, uitdagende internationale omgeving. VITO streeft ernaar om baanbrekende technologieën te ontwikkelen die zullen worden gebruikt in toepassingen en diensten door een breed publiek, de industrie, de publieke sector en universiteiten. Je werkt voornamelijk aan open source software en draagt bij aan de ontwikkeling van standaarden die ze implementeren. Je promoot je werk in de community, zowel online als via conferenties.

De Remote Sensing unit van VITO verwerkt petabytes aan aardobservatiedata. Ze zijn vooral gespecialiseerd in Big Data-analyse met het gebruik van machine learning en deep learning-technieken in de applicatie workflows. Dat is VITO's passie: het halen van relevante informatie uit de enorme hoeveelheden binnenkomende beelden. Informatie die de klanten nodig hebben. VITO's uitgebreide groep klanten is actief binnen de domeinen van landgebruik, infrastructuur, landbouw, bosbouw, waterbeheer, erfgoed en ecologische ontwikkeling.

  • Ontwikkelen van efficiënte algoritmes, modellen en proof of concepts
  • Creëren van softwarecomponenten, analytics toepassingen en data visualisatie.
  • Samenwerken met architecten, domeinexperten en product owners
  • Ondersteuning bieden bij klantvraagstukken
  • Samen met het team verantwoordelijkheid nemen over de operationele platformen en interfaces