Beste wensen vanuit het internationale ruimtestation

U bent hier

#STEREO , #ESA , #Klimaatverandering , #Image in the news

Gepubliceerd op 21 december 2018

ESA-astronaut Alexander Gerst keerde naar de aarde terug op 20 december 2018, na een verblijf van zes en een halve maand in het internationale ruimtestation ISS.

Voor het verlaten van het station, een bevoorrechte observatiepost gelegen op 400 kilometer van de aarde, stuurde hij een belangrijke boodschap aan ons en aan de beleidsmakers die bijeen waren voor de klimaattop in Katowice.

From my position onboard the ISS I have a unique view of our planet and it's crystal clear from up here that everything is finite on this little blue marble in a black space, and there is no planet B.

Alexander Gerst


Foto van het Dukan meer in Irak vanuit het internationale ruimtestation. Copyright ESA / NASA

Geraakt door de schoonheid en kwetsbaarheid van onze planeet en met het ISS als een succesvol voorbeeld van internationale samenwerking, breekt hij een lans voor de noodzaak van maatregelen om gevolgen van de klimaatverandering maximaal te beperken.

In het zog van de VN-conferentie over klimaatverandering, tweette hij deze foto van het Dukanmeer in het noordoosten van Irak, dat eruit ziet als een kerstboom, samen met de vraag: "Wat probeert de aarde ons te vertellen? "

We kozen voor deze foto als onze wenskaart en samen met Alexander Gerst wensen u heel fijne feestdagen en een geweldig 2019, bestrooid met uitdagingen, besprenkeld met ontdekkingen en gevuld met de inzet om onze planeet zo mooi te laten blijven.

Meer info: Space in images

ESA Persbericht