C-SNOW live vanuit de Rockies via Instagram

#STEREO, #Sneeuw & IJs, #Klimaatverandering, #NASA

Gepubliceerd op 7 februari 2020

Isis Brangers is een jonge doctoraatsstudente aan de KU Leuven die werkt voor het STEREO-project C-SNOW. Ze is momenteel aan het werk in de Rocky Mountains in Idaho, waar ze onderzoekt hoe verschillende sneeuweigenschappen radarsignalen beïnvloeden. 

Deze week neemt de de Instagram-account van de FWO, dat haar onderzoek medefinanciert via een reissubsidie. Als je in de sneeuw wilt duiken en tegelijkertijd in het dagelijks leven van een onderzoeker, volg haar!

Om beter te begrijpen hoe radarsignalen en de sneeuwbedekking op elkaar inspelen, vergelijken onderzoekers terreingegevens – zoals hier in een sneeuwput – met data afkomstig van verschillende radarsensoren, zowel vaste als aan boord van vliegtuigen.

Deze gestandaardiseerde metingen worden overal in de Verenigde Staten uitgevoerd en worden ook gebruikt voor de NASA SnowEx-campagne, waar onderzoeker Hans Lievens aan deelneemt in het kader van de SNOPOST- en C-SNOW-projecten.

Deze kennis zal worden gebruikt om de huidige sneeuwdikteschattingen van de Sentinel-1-radarsatelliet en het ontwerp van toekomstige satellietsensoren te verbeteren.

Volg Isis op Instagram

Meer informatie

STEREO-onderzoeker vertrekt samen met NASA op sneeuwexpeditie