IGARSS

Een van de bekendste en grootste internationale conferenties over teledetectie is IGARSS, het IEEE International Geoscience and Remote Sensing Symposium. De IGARSS-conferentie vindt om de 3 jaar plaats in Europa. Na München (2012), Milaan (2015) en Valencia (2018) is het in juli 2021 de beurt aan België om de conferentie voor het eerst te organiseren.

In de aanloop naar een IGARSS-conferentie worden gemiddeld om en bij de 2.000 papers ingediend. De conferentie lokt gemakkelijk 2.500 deelnemers en tijdens de conferentieweek worden meer dan 100 lezingen en bijeenkomsten georganiseerd.

BELSPO is een van de drijvende krachten van het comité dat instaat voor de organisatie van dit evenement in 2021 in Brussel en werkt daarvoor samen met Belgische en Nederlandse universiteiten en onderzoekscentra. Het organiserend comité zet de komende 3 jaar alles op alles om een succes te maken van de conferentie, die bovendien een mooi podium biedt voor het promoten van het onderzoek dat in ons land op het gebied van aardobservatie wordt gevoerd.

 

GRSS conferences website